Tilbakemelding til Vevkom

Du er ikke logget inn så meldingen vil bli sent anonymt. Om du vil at vi skal kunne kontakte deg, vennligst logg inn.

Bedpres m/Itera AS (online)

Av: Espen Knutsen Hegdal

 Kurs i Docker

Docker er en åpen plattform som lar deg utvikle, pakke, kjøre og deploy’e applikasjoner i form av containere. De siste årene har Docker blitt en bransjestandard og en must-know for utviklere og DevOps-kulturen.

Mye av grunnen for at Docker har blitt så populær er at det muliggjør enkel testing av applikasjoner og programmer ved å kjøre opp en container lokalt. Bruken av containere forenkler utviklingen og lanseringen av applikasjoner. Det er fordi applikasjonen vil ha samme miljø både på din laptop og på produksjonsserveren når den kjøres i en container. Det minimerer blant annet konfigurasjonfeil og tid brukt på oppsett.

Under kurset vil vi først gi en grunnleggende introduksjon av hva en Docker-container er, hvordan man lager en, hvordan den kjøres og hva som skiller den fra en virtuell maskin (VM). Deretter blir det praktiske oppgaver for å lære mer om hvordan man bruker containere. I oppgavene vil dere lære hvordan man lager og kjører applikasjoner, både med og uten lagring, i containere.

Vi ser videre også på hva Kubernetes er, hvordan det fungerer og ikke minst hvordan det kan gjøre hverdagen enklere når man har et større antall containere og flere miljøer å vedlikeholde.

Vi skal løse praktiske oppgaver under kurset, så ta med egen laptop. For å komme raskt i gang anbefaler vi også at du laster ned GIT og Docker på forhånd: GIT: https://git-scm.com/book/en/v2/Getting-Started-Installing-Git Docker: https://docs.docker.com/install/
 
Pizza eller sushi serveres under kurset.