Tilbakemelding til Vevkom

Du er ikke logget inn så meldingen vil bli sent anonymt. Om du vil at vi skal kunne kontakte deg, vennligst logg inn.

Fadderperioden

Linjeforeningen til I&IKT, Hybrida, arrangerer fadderperiode for alle nye studenter i starten av første semester. Fadderperioden foregår over to uker, med arrangementer hver dag hvor målet er å bli kjent med medstudenter i Hybrida og vår herlige studieby.

Fadderperioden består av Teknostart, konkurranser, leker og festligheter. Målet er en uforglemmelig start på studielivet hvor nye bekjentskap skal stiftes blant nye og gamle studenter. Det deles inn i fem faddergrupper med rundt 12-16 studenter i hver gruppe, hvor hovedsakelig andreklasse er faddere. På dagtid er det en og annen forelesning, og gruppeprosjekt under Teknostart bestående av grupperefleksjon og innføring i de faglige retningene innen Ingeniørvitenskap og IKT. Videre står sosiale arrangementer i regi av fadderne for tur.

VIKTIG!!
For å kunne delta i fadderperioden 2024, MÅ dere melde dere på ved å fylle ut skjemaet under. Da vil dere bli kontaktet av deres gruppeleder og blir lagt til i facebookgruppe hvor all informasjon om fadderperioden vil bli lagt ut fortløpende. Informasjon om Teknostart vil sendes på stud-mailen din.

Kontakt:
Trym Lyngstad
trymbl@stud.ntnu.no

VIKTIG: Påmelding til fadderperioden

NB! Dersom du har fått studieplass på Ingeniørvitenskap og IKT til høsten er det veldig viktig at du fyller ut dette skjemaet. Grunnet de nye personvernreglene får vi ikke kontaktet deg før du har gjort det.

Hva burde jeg ta med?

 • Klær i din gruppefarge (fargen får dere vite når det nærmer seg fadderperioden)
 • Kostyme:
  • Karaoke: En dag i FP er det temafest «Musikk» der man kler seg ut som en sangtittel eller artist. Et eksempel på dette er «Baby» av Justin Bieber og da kan man kle seg ut som en baby. Her kan man bruke kreativiteten og kle seg ut som nesten hva som helt.
  • Y2K: Vi går tilbake i tid, year 2000s! Hvordan du tolker det er helt opp til deg, et lite google-søk skader aldri
  • Sporty: På ØL er temaet sport, så still opp med freshe briller og fargerike klær.
 • Laken: Til togafest, ikke stretch. OBS dette blir fort utsolgt.
 • Treningsklær: til aktivitetsdagen (helst i din gruppefarge)
 • Badetøy
 • Finklær: sommerkjoler og dress: til herre-kvinnekveld
 • Sko du ikke er redd for å kaste
Etter fadderperioden blir det arrangert immatrikuleringsball, hvor man har på finklær – typ galla.

Plan for fadderperioden

Bilde over opplegget i fadderperioden

Skaff deg et sted å bo

Linjeforeningen

Hver linje har hver sin linjeforening der alle studentene på denne linjen hører til. I&IKT’s linjeforening heter Hybrida og ble stiftet i 2003. I linjeforeningen finnes det flere små komiteer som har ansvar for forskjellige delområder. Du vil i starten av året ha mulighet til å verve deg i disse komiteene basert på din interesse! På toppen av det hele finner vi Hybridastyret som er satt sammen av lederne i de forskjellige komiteene. I tillegg til å styre Hybrida, er de også med på å representere og være Hybridas ansikt fremfor andre linjeforeninger.

Som NTNU sin største bedriftskontakt jobber vi i Teknologiporten (TP) med å skape relasjoner mellom studenter og næringslivet. Gjennom semesteret arrangerer vi bedriftspresentasjoner (bedpress), karrieredager og konkurranser m.m. Vi er også med på å arrangere noen av de største konferansene i Trondheimsregionen, alt for at dere som studenter skal finne deres ideelle fremtidige arbeidsplass. Vi er også en veldig sosial gjeng som drar på hyttetur, Åretur og finner på andre aktiviteter, så hvis du er interessert i å få deg venner i fra noen av de andre sivinglinjene er Teknologiporten stedet.

Vi søker studenter som kan drive med salg og planlegging av bedriftspresentasjoner, drømmere som vil dra i gang større prosjekter og karrieredager, kreative markedsførere og designere, og kanskje spesielt for Hybrider, tekniske kodere som vil opparbeide seg relevante programmeringsferdigheter og utvikle app og hjemmesider. Så om du er en engasjert person som er klar for å komme i direkte kontakt med næringslivet og få nyttig erfaring innenfor et bredt spekter av relevante arbeidsoppgaver, så burde du søke TP!

Send søknad på våre nettsider og bli med i et fantastisk og inspirerende team!

Vi gleder oss til å se deg på årets første bedpress, etterfulgt av tidenes fest, 20. august kl. 16.00!

Studentersamfundet

Studentersamfundet er et bygg du som ny student kommer til å være mye i. Der arrangeres det både konserter, debatter, revyer mm. I tillegg til dette er det som et “utested” åpent hver helg! (ID: 18 for medlemmer) Vi anbefaler alle å kjøpe 5 - års medlemsskap med en gang selvom det høres litt vel heftig ut! Det tar ikke lang tid før disse pengene er spart inn siden så og si alle studentene i Trondheim samles her! Samfundet har flere barer og dansegulv samlet i ett bygg, og det er gratis for medlemmer å komme inn med mindre det er noe spesielt arrangement. Du kan velge å verve deg og jobbe frivillig på Samfundet som feks. kokk, DJ, bartender, fotograf, mm. Dette vil gi deg forskjellige fordeler og rabatter på samfundet som en student vil komme til å sette pris på.

UKA

UKA er Norges største kulturfestival. Rett og slett. Fra den spede begynnelse i 1917 har UKA gjort det mulig å spinne det elskede runde røde videre. Og det er ikke bare Samfundet som har utviklet seg. Det som tidligere kun var en revy (men for en revy!) fremstår i dag som en festival i alle betydninger av ordet; musikk, revy og teater, øl, kunst og litteratur, samt god plass for møter med næringslivet. Et sted hvor alle vil like noe og noen vil like alt.

IsFit

Den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) er verdens største tematiske studentfestival og har vært arrangert annethvert år siden 1990. Festivalen blir skapt av mer enn 400 studenter i Trondheim og samler 500 studenter fra over 100 land. Gjennom debatter, workshops og kulturelle innslag ønsker festivalen å skape dialog og vennskap på tvers av kulturelle grenser. Hver festival har et tema som er utgangspunktet for alt som skjer under ISFiT.

Den neste festivalen vil bli arrangert i februar 2025 med temaet Creating Knowledge. Den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim skal med dette temaet belyse ulike aspekter og utfordringer knyttet til kunnskap. For oss studenter, verden over, er kunnskap en sentral del av vår hverdag, det er det vi jobber med. Temaet handler om å reflektere over egen posisjon, stille spørsmål og tørre å være kritisk. I tillegg handler det om den faktiske utviklingen av kunnskap. Hvordan kan vi skape, spre og kommunisere kunnskap? Kunnskap er altomfattende og essensielt, det er det vi gjør hver dag og hvem vi er. Kunnskap er makt – derfor må vi diskutere det!

Sit-idrett/NTNUI

Sit er Studentsamskipnaden i Trondheim og i tillegg til å tilby bolig har de en hel del andre tilbud for studenter det kan være verdt å sjekke ut! (https://www.sit.no) De har også flere treningssenter rundt om i byen der du kan trene uten å betale alt for mye for medlemskapet. NTNUI er idrettslaget tilhørende NTNU og har utrolig mange forskjellige tilbud. De står også på stand på Immatrikuleringsdagen, slik at du har mulighet til å forhøre deg om ulike tilbud og forskjellige nivåer i idrettslagene. De første ukene holder de fleste lagene opptakstreninger som du er nødt til å delta for å ha muligheten til å spille med laget inneværende semester. Det er som regel slik at du får være med på et lag om du vil - uavhengig av prestasjonsnivå. De fleste lagene krever at du er medlem av Sit for å kunne delta.

Nyttige lenker

Instabart har viderekobling til nesten alle nettsidene du trenger i hverdagen på NTNU samlet på ett sted.
https://instabart.no

BlackBoard er siden der du får informasjon fra foreleserne og diverse øvinger blir lagt ut og skal leveres. Det finnes også en BlackBoard-app som kan være veldig grei å bruke.
https://ntnu.blackboard.com

Genial kalkulator!
https://www.wolframalpha.com

Tilbud for studenter. Studentkortet er også en app der du får opp tilbudene. Appen Studentkalender er tilsvarende med litt forskjellige tilbud.
https://studentkortet.no

Her kan du få oversikt over tilbudene fra studentskipnaden og det er også her du melder deg på gruppetimer på treningssentrene.
https://www.sit.no

Dette er hjemmesiden til Samfundet, her legges det ut billetter til konserter og arrangementer, i tillegg til at det er masse informasjon om ulike frivillige verv i regi av Samfundet. Det lønner seg å registrere Samfundet-kortet ditt på nettsiden slik at du får erstattet det om du skulle være så uheldig å miste det. Selve Samfundet-kortet kjøpes i Akademika i 2. etasje på Stripa eller i Luka på Samfundet.
https://www.samfundet.no

Dette er studentenes egen nettbutikk for bruktbøker.
https://ibok.no/

Nyttige apper

 • Mazemap
 • Blackboard
 • Studentbevis
 • Studentkalenderen
 • Studentpakken
 • Genius Scan
 • TooGoodToGo
 • AtB reise og mobilbillett
 • MatPrat
 • Mattilbud
 • WolframAlpha (må betale en liten sum, men SÅ verdt å kunne se all utregning:’) )