Tilbakemelding til Vevkom

Du er ikke logget inn så meldingen vil bli sent anonymt. Om du vil at vi skal kunne kontakte deg, vennligst logg inn.

Fadderperioden

Linjeforeningen til I&IKT, Hybrida, arrangerer fadderperiode for alle nye studenter i starten av første semester. Fadderperioden foregår over to uker, med arrangementer hver dag hvor målet er å bli kjent med medstudenter i Hybrida og vår herlige studieby.

Fadderperioden består av Teknostart, konkurranser, leker og festligheter. Målet er en uforglemmelig start på studielivet hvor nye bekjentskap skal stiftes blant nye og gamle studenter. Det deles inn i fire faddergrupper med rundt 15-20 studenter i hver gruppe, hvor hovedsakelig andreklasse er faddere. På dagtid er det en og annen forelesning, og gruppeprosjekt under Teknostart bestående av grupperefleksjon og innføring i de faglige retningene innen Ingeniørvitenskap og IKT. Videre står sosiale arrangementer i regi av fadderne for tur.

Du skal være lagt til i Facebook gruppen, Fadderperioden I&IKT 2018, hvor all info rundt fadderopplegget legges ut. Informasjon om Teknostart sendes på stud-mailen din.

Kontakt:
Sigurd Spildrejorde
sigurdsp@stud.ntnu.no

Påmelding

NB! Dersom du har fått studieplass på Ingeniørvitenskap og IKT til høsten er det veldig viktig at du fyller ut dette skjemaet. Grunnet de nye personvernreglene får vi ikke kontaktet deg (lagt deg til i facebook gruppe, sendt ut sommerutgaven av linjeforeningens avis) før du har gjort det.

Skjemaet finner du her

Hva burde jeg ta med?

KOSTYMER!! De første ukene av fadderuka består av flere utkledningsfester, og det er alltid lurt å ha et kostyme på lager!! Ellers så burde man ha med alt man trenger for å leve rett og slett :)

Pakkeliste så du er klar til fadderperioden og høstens sosiale arrangementer:

-Hvitt laken til togafest. Husk IKKE stretch!

-Selvportrett i bankkort-bilde-størrelse til samfundetkort (og andre id-kort)

-Sko du ikke er redde for og som kan ødelegges

-Finklær av typen galla

Skaff deg et sted å bo

Linjeforeningen

Hver linje har hver sin linjeforening der alle studentene på denne linjen hører til. I&IKT’s linjeforening heter Hybrida og ble stiftet i 2003. I linjeforeningen finnes det flere små komiteer som har ansvar for forskjellige delområder. Du vil i starten av året ha mulighet til å verve deg i disse komiteene basert på din interesse! På toppen av det hele finner vi Hybridastyret som er satt sammen av lederne i de forskjellige komiteene. I tillegg til å styre Hybrida, er de også med på å representere og være Hybridas ansikt fremfor andre linjeforeninger

Studentersamfunnet

Studentersamfundet er et bygg du som ny student kommer til å være mye i. Der arrangeres det både konserter, debatter, revyer mm. I tillegg til dette er det som et “utested” åpent hver helg! (ID: 18 for medlemmer) Vi anbefaler alle å kjøpe 5 - års medlemsskap med en gang selvom det høres litt vel heftig ut! Det tar ikke lang tid før disse pengene er spart inn siden så og si alle studentene i Trondheim samles her! Samfundet har flere barer og dansegulv samlet i ett bygg, og det er gratis for medlemmer å komme inn med mindre det er noe spesielt arrangement. Du kan velge å verve deg og jobbe frivillig på Samfundet som feks. kokk, DJ, bartender, fotograf, mm. Dette vil gi deg forskjellige fordeler og rabatter på samfundet som en student vil komme til å sette pris på.

Nettside:
samfundet.no

Som NTNU sin største bedriftskontakt jobber vi i Teknologiporten med å knytte kontakt mellom elever og næringslivet. Gjennom semesteret arrangerer vi bl.a bedriftspresentasjoner, karrieredager og konkurranser. Vi er også med på å arrangere noen av de største konferansene i Trondheimsregionen, alt for at dere som studenter skal finne deres ideelle fremtidige arbeidsplass. I tillegg til det faglige som bedriftskontakt jobber vi også med å være gode representanter på diverse hytteturer, immball, julebord o.l på tvers av linjene, så det sosiale er det definitivt ikke mangel på.

Vi søker studenter som kan drive med alt fra å kontakte næringslivet, kreative kunstnere til design og markedsføring, til tekniske kodere som kan utvikle app og hjemmesider. Så om du er en engasjert person som er klar for å komme i direkte kontakt med næringslivet, få nyttig erfaring innenfor et bredt spekter av relevante arbeidsoppgaver, eller er lei av å være med venner fra videregående, da ser vi etter deg!

Send søknad og bli med i et fantastisk og inspirerende team.

Vi gleder oss til å se deg på grilling 22. august kl. 16:00 i F1!

Nettside:
Teknologiporten.no

UKA

UKA er Norges største kulturfestival, og foregår i Trondheim hvert andre år. UKA har tidligere tatt i mot kjente navn som Pussycat Dolls, 50 Cent, Jay-Z, Snoop Dogg, Martin Garrix, Future, Calvin Harris, Susanne Sundfør og mange fler. UKA er også teater. I tillegg til den ærverdige UKErevyen, vil UKA-19 tilby flere andre teaterformer. Dette gir UKA en bredde som gjør den ekstra spesiell blant kulturfestivaler. UKA er eksponent for studentfrivilligheten i Trondheim. Forrige gang var det rundt 1700 personer som jobbet for UKA, helt frivillig. Siden dette er en studentdrevet festival har du mulighet til å jobbe frivillig under festivalen på ulike områder. Dette vil gi deg en helt annen festivalopplevelse og er en gylden mulighet til å bli kjent med andre på tvers av linjer og trinn. Ikke bare er verv gøy, men det er også bra å ha på CVen :D UKA er gode opplevelser, nye erfaringer og vennskap som varer livet ut. Planleggingen av UKA 2019 har allerede begynt og du kan bidra. For mer informasjon, sjekk ut www.uka.no

Nettside:
uka.no

IsFit

ISFiT er verdens største internasjonale tematiske studentfestival og har vært arrangert annethvert år siden 1990. Festivalen samler 500 studenter fra over 100 land. Det skapes dialog og vennskap på tvers av kulturelle grenser i en festival som består av debattmøter, workshops og kulturelle innslag. Hver festival har et tema som er utgangspunktet for debatter, kulturelle arrangementer, workshops og alt annet som skjer under ISFiT. Neste festival blir avholdt i (løpet av 11 dager) i februar 2019, med tema “migrasjon”. Totalt jobber det ca. 450 frivillige under hver festival og i løpet av høsten har akkurat du muligheten til å søke på et verv hos ISFiT! Eller kanskje stiller du som ambassadør og lar en utenlandsk student få bo hos deg under festivalen? Les mer på www.isfit.org

Nettside:
isfit.org

Sit-idrett/NTNUI:

Sit er Studentsamskipnaden i Trondheim og i tillegg til å tilby bolig har de en hel del andre tilbud for studenter det kan være verdt å sjekke ut! (https://www.sit.no) De har også flere treningssenter rundt om i byen der du kan trene uten å betale alt for mye for medlemskapet. NTNUI er idrettslaget tilhørende NTNU og har utrolig mange forskjellige tilbud. De står også på stand på Immatrikuleringsdagen, slik at du har mulighet til å forhøre deg om ulike tilbud og forskjellige nivåer i idrettslagene. De første ukene holder de fleste lagene opptakstreninger som du er nødt til å delta for å ha muligheten til å spille med laget inneværende semester. Det er som regel slik at du får være med på et lag om du vil - uavhengig av prestasjonsnivå. De fleste lagene krever at du er medlem av Sit for å kunne delta.

Nettside:
org.ntnu.no/ntnui/

Nyttige lenker

Instabart har viderekobling til nesten alle nettsidene du trenger i hverdagen på NTNU samlet på ett sted.

https://instabart.no


BlackBoard er siden der du får informasjon fra foreleserne og diverse øvinger blir lagt ut og skal leveres. Det finnes også en BlackBoard-app som kan være veldig grei å bruke.

https://ntnu.blackboard.com


Genial kalkulator!

https://www.wolframalpha.com


IntoIt har samlet diverse oppgaver i mange fag inndelt etter tema, veldig grei å bruke for å få mengdetrening i de forskjellige temaene i fagene.

http://www.intoit.io


Kok/LF/LøsningsForslag i diverse fag. Du tenker kanskje at du skal gjøre alle øvingene selv, men det er ikke alltid det skjer allikevel. VELDIG nyttig link!

https://youkok2.com/emne


Tilbud for studenter. Studentkortet er også en app der du får opp tilbudene. Appen Studentkalender er tilsvarende med litt forskjellige tilbud.

https://studentkortet.no


Her kan du få oversikt over tilbudene fra studentskipnaden og det er også her du melder deg på gruppetimer på treningssentrene.

https://www.sit.no


Dette er hjemmesiden til Samfundet, her legges det ut billetter til konserter og arrangementer, i tillegg til at det er masse informasjon om ulike frivillige verv i regi av Samfundet. Det lønner seg å registrere Samfundet-kortet ditt på nettsiden slik at du får erstattet det om du skulle være så uheldig å miste det. Selve Samfundet-kortet kjøpes i Akademika i 2. etasje på Stripa eller i Luka på Samfundet.

https://www.samfundet.no

Dette er studentenes egen nettbutikk for bruktbøker.

https://ibok.no/

Nyttige apper

-Mazemap

-Blackboard

-Studentbevis

-Studentkalenderen

-Studentpakken

-Genius Scan

-TooGoodToGo

-AtB reise og mobilbillett

-MatPrat

-Mattilbud

-WolframAlpha (må betale en liten sum, men SÅ verdt å kunne se all utregning:’) )