Tilbakemelding til Vevkom

Du er ikke logget inn så meldingen vil bli sent anonymt. Om du vil at vi skal kunne kontakte deg, vennligst logg inn.

Sommerjobb hos Torghatten AS

Søknadsfrist: 30. januar 2023 23:59

Synes du forretningsmodeller, maritime integrerte operasjoner eller bruk av data, programmering og analyse for forretningsutvikling er spennende? 

Vi har et bredt sett av oppgaver vi ønsker fremoverlente studenter til i sommer. Vi er også åpne for deltidsstillinger før og etter sommeren. Fortell oss hva du brenner for, hva du har erfaring med, kunnskap om og hva du synes er mest interessant, også kan vi tilpasse og plukke dine oppgaver ut fra dette.

Hvem er vi?

Torghatten AS er et av Norges største ferge- og hurtigbåtrederi. På eiersiden har vi det ambisiøse private equity-fondet EQT og klimainvesteringsselskapet Nysnø. Konsernet har 3 døtre: Torghatten Nord, Torghatten Midt og Bastø Fosen. Vi har også et søsterrederi i Danmark som heter Molslinjen.

Torghatten er i endring og skal gjennom en rekke spennende utviklingsprosjekter i tiden fremover. Tradisjonell rederivirksomhet med fokus på kontinuerlig forbedring av driften av våre ferge- og hurtigbåtsamband, kombineres nå med å utvikle og ta i bruk ny teknologi og nye løsninger som gir oss mer konkurransekraft inn i fremtida hvor utslippsfrie fartøy, autonomi, prediktivt vedlikehold og digitale løsninger for kundene våre vil være helt sentralt. Vi satser også på nye forretningsområder som vannbåren mobilitet og nye geografiske områder.

Arbeidsoppgaver

Vi har mange spennende utviklingsoppgaver og vil velge oppgaver ut fra dine interesser og kompetanse. Du vil få sittet tett på personene i konsernledelsen i Torghatten som har ansvar for utviklingsaktivitetene i konsernet (Direktør for teknologisk utvikling (CTO), Digital direktør (CDO) og leder for forretningsutvikling (CBDO), og de vil være med på å definere arbeidsoppgavene sammen med deg).

Vi trenger skarpe og motiverte hoder til blant annet følgende oppgaver:

  • Forretningsmodeller for utrulling av vannbåren mobilitet 
    I 2023 ruller vi ut vår første kommersielle linje for autonome, byferjer i Stockholm. Synes du det er spennende å jobbe med forretningsmodeller og strategier for skalering, samt videreutviklinga av en tjeneste? I denne konteksten vil det være behov for både å se på hvordan tjenesten i Stockholm, skal videreutvikles basert på erfaringene fra oppstart og drift, for å møte kundenes forventinger best mulig, og likeså hvordan vannbåren mobilitet mest hensiktsmessig kan rulles ut til øvrige storbyer verden over.
  • Analyse og programmering
    Er du interessert i å sammenstille data, og visualisere innsikt fra data som gir forretningsverdi? Vi er i ferd med å etablere en dataplattform med både eksterne data og interne data fra våre fartøy og virksomhet, og har i kjølvannet av dette masse spennende innsiktsarbeid foran oss. Vi er i startgropa for å bli en datadrevet virksomhet, så din kompetanse vil utgjøre en forskjell. Temaene vi skal jobbe med er mange og varierte; drivstoff/energiforbruk i våre fartøy, bærekraftsanalyser og bemanningsanalyser, drifts-KPI’er mm.
  • Integrerte operasjoner og prediktivt vedlikehold
    Vi ser på hvordan kontrollrom kan benyttes for å få en tryggere og mer effektiv drift av våre samband. I dette ligger blant annet utvikling og testing av hvordan maskinrom og overfart kan samspille med et kontrollrom på land. For å operere autonomt er det en rekke funksjoner vi må finne nye måter å håndtere, eksempelvis passasjertelling, evakuering, og på- og avkjøring av kjøretøy. Data fra fartøyene er en forutsetning for autonomi og legger samtidig til rette for at vi kan utvikle nye konsepter for prediktivt vedlikehold og energieffektivisering.

Vi søker deg 

Vi søker deg som blir trigga av en eller flere av arbeidsoppgavene vi beskriver. Kanskje ser du også at maritim sektor er et spennende sted å arbeide? Du bør kunne jobbe selvstendig og strukturert, og kunne snakke med ulike folk for å forstå kontekst og organisasjonens behov.

Vi søker deg som fortrinnsvis er kommet et stykke ut i utdanningsløpet ditt.  Vi ønsker oss studenter fra ulike faglige retninger, blant disse Industriell økonomi og teknologiledelse, marin teknologi, kybernetikk, maskin/drift og vedlikehold, datateknikk, økonomi og energi og miljøledelse.

Det er en fordel om du har opparbeidet deg noe relevant arbeidserfaring i tillegg til studiene. Personlige egenskaper vil vektlegges i ansettelsen. Du må være nysgjerrig, fleksibel, selvgående og kunne samarbeide godt med ulike typer mennesker.

Vi har norsk som arbeidsspråk i Torghatten, så norsk språk er en forutsetning. I tillegg forventer vi at du behersker engelsk på et godt nivå.

Annen informasjon

Oppstart: Etter avtale 

Lønn: Vi tar utgangspunkt i Teknas anbefalinger.

Arbeidssted: Brattørkaia 17b, 7010 TRONDHEIM

Kontakt: Alle spørsmål vedrørende stillingene rettes til leder for forretningsutvikling Reidun Svarva, på reidun.svarva@torghatten.no.

Søknadsfrist: 30.01.2022. Vi vil vurdere søknadene fortløpende. Søknad, CV og karakterutskrift sendes via søknadssiden: https://torghatten-as.breezy.hr/

Link: Sommerjobb hos Torghatten AS